علت گرم شدن داخل و بدنه یخچال

علت گرم بودن داخل یخچال چیست ؟

یخچال‌ها ماشین‌های پیچیده‌ای از قطعات مختلف هستند و تشخیص علت اصلی مشکل در آن‌ها می‌تواند بسیار دشوار باشد. اما از طرف دیگر، یک تغییر کوچک نیز می‌تواند مشکل آنها را حل کند و در زمان و هزینه شما صرفه‌جویی نماید. دلیل گرم بودن یخچال می‌تواند موارد گوناگونی باشد که در اینجا به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

۱-خرابی موتور یا کمپرسور

خرابی موتور یا کمپرسور یخچال را از لحاظ اهمیت در درجه اول قرار دادیم. اما معمولا آخرین قطعه یخچال است که مورد بررسی تکنسین‌ها قرار می‌گیرد. موتور یخچال اگر دچار خرابی شود، معمولا قابل تعمیر نیست و باید به ‌کلی تعویض شود. کمپرسور معمولا به دلیل خرابی در سایر قطعات دچار آسیب می‌گردد. بنابراین سرویس دوره‌ای و رفع عیوب قطعات یخچال در سریع‌ترین زمان ممکن، بسیار مهم خواهد بود. 

 

 

موتور یخچال علت گرم شدن یخچال


 

۲- مشکل در فن کندانسور یا خود کندانسور

کثیفی کویل‌های کندانسور می‌تواند به دیواره‌های یخچال فشار آورد و موجب داغی بیش از حد معمول آن شود. گردوغبار، پرز و سایر زباله‌ها به مرور زمان روی کویل‌ها جمع می‌گردند و جریان هوای کارآمد را مسدود می‌کنند. این امر از خنک شدن مناسب یخچال شما جلوگیری خواهد کرد. برای تمیز کردن کویل‌های کندانسور ابتدا باید دستگاه را از برق بکشید. چون کویل‌ها در پشت دستگاه قرار دارند، دستگاه را از دیوار دور کنید تا یک منطقه کار ایمن و راحت به دست آورید. سپس کویل‌ها را با استفاده از برس مخصوص کویل یخچال یا شیلنگ جاروبرقی با برس نرم تمیز کنید.

علت گرم کردن یخچال می‌تواند نشانه‌ای از خرابی فن کندانسور نیز باشد. فن کندانسور هوا را در سراسر کویل‌های کندانسور به گردش در می‌آورد و به خنک شدن مبرد داغ آمده از کمپرسور کمک می‌کند. اگر فن هنگام فعال شدن کار نکند، دمای مبرد افزایش می‌یابد و دیوارهای بیرونی یخچال ممکن است بسیار داغ شوند. در این صورت، با تعویض فن کندانسور می‌توان از گرم شدن یخچال جلوگیری کرد.

کثیفی کندانسور علت گرم شدن یخچال

۳- خرابی ترموستات

کنترل دما یک عملکرد اساسی یخچال است که به وسیله ترموستات انجام می‌شود. اگر فضای داخلی یخچال خیلی گرم باشد، کمپرسور فعال می‌شود تا همه چیز خنک بماند. ترموستات می‌تواند درجه حرارت یخچال را در حالت دلخواه شما حفظ کند. هنگامی که به سطح مورد نظر رسید، ترموستات کمپرسور را خاموش می‌کند تا دما را حفظ نماید. اگر ترموستات یخچال از کار بیفتد، کمپرسور حتی در مواقعی که لازم نباشد نیز کار می‌کند. در نتیجه، کمپرسور بیش از حد گرم می‌شود و در نهایت از کار خواهد افتاد.

یخچال‌ها زمانی بهترین عملکرد را دارند که به طور منظم سرویس شوند. اما خرابی ترموستات دمای یخچال شما می‌تواند به دلایل مختلفی نظیر افزایش ناگهانی ولتاژ، قطع برق، ترکیدن فیوز و فرسودگی دستگاه به دلیل کهولت سن باشد. همچنین باید بدانید که محفظه ترموستات یخچال شما در برابر انبساط و انقباض دما بسیار آسیب‌پذیر می‌باشد. اگر کمپرسور یخچال شما داغ است، باید قبل از تعویض کل واحد به تعویض ترموستات بپردازید. 

خرابی ترموستات علت گرم شدن یخچال

۴- مشکل در سیستم دیفراست

درب یخچال و فریزر بارها باز و بسته می‌شود تا اعضای خانواده، غذا و نوشیدنی را از درون آن بردارند. هر باز و بسته شدن درب، اجازه ورود هوای اتاق را به درون یخچال می‌دهد. سطوح سرد داخل فریزر نیز باعث متراکم شدن رطوبت هوا و ایجاد یخ‌زدگی روی مواد غذایی و کویل‌های خنک‌کننده می‌گردند. با گذشت زمان، یخ‌هایی که حذف نمی‌شوند، در نهایت یخ جامد را تشکیل می‌دهند. سیستم یخ‌زدایی یا دیفراست با عملکرد دوره‌ای یخ‌زدایی خود از تجمع یخ جامد در یخچال جلوگیری می‌کند. مشکل در سیستم دیفراست می‌تواند به دلیل تجمع یخ باعث گرم شدن یخچال شود.

دیفراست باعث گرم شدن یخچال

۵- ایراد در گاز یخچال

اگر یخچال شما با صدای زیاد یا با دشواری بیش از حد معمول کار می‌کند، محتمل‌ترین مقصر، سطح پایین مبرد یا ایراد در گاز یخچال است. این یک مشکل رایج در یخچال‌های قدیمی می‌باشد که به خاطر تاثیر گرما بر یخچال ایجاد می‌شود. سیستم خنک‌کننده اصلی یخچال از یک مبرد برای گردش در اطراف حلقه بسته استفاده می‌کند. مبرد توسط کمپرسور تحت‌فشار قرار می‌گیرد و در سراسر حلقه بسته به گردش در می‌آید تا یخچال شما بتواند خنک بماند. بنابراین همیشه باید مقدار مناسبی از مبرد در سیستم وجود داشته باشد. زمانی که سیستم خیلی داغ یا کم شارژ باشد، مشکلاتی از قبیل گرمای یخچال بروز خواهد کرد.

نشتی‌های کوچک در سیستم مبرد می‌تواند باعث داغ شدن بیش از حد یخچال و از کار افتادن کلی کمپرسور آن شود. دلیل این امر آن است که نشتی‌های کوچک در مبرد باعث می‌شود کمپرسور با مبرد کمتر کار کند و تا زمانی که آف کند نیز گرم و داغ‌تر شود. نشتی یخچال را نباید خودتان برطرف کنید یا خودتان به آن مبرد اضافه نمایید. زیرا ممکن است به یخچال آسیب بزنید و خودتان نیز در معرض گازهای سمی قرار بگیرید. 

تکنسین تعمیرات یخچال

۶- خرابی دمپر

دمپر هوا، بافل یا دیفیوزر وسیله‌ای است که جریان هوا را در محفظه فن اواپراتور متعادل می‌کند. این قطعه معمولا یک بافل یا فلپر با کنترل مکانیکی است که میزان هوای سرد ورودی به محفظه داخلی یخچال را کنترل می‌کند. اگر بافل یا اتصال به دستگیره کنترل آسیب دیده باشد، ممکن است هوای سرد کافی وارد محفظه غذای تازه نشود و در نتیجه دمای آن بالاتر از حد معمول باشد.

۷-خرابی لاستیک دور درب یخچال

لاستیک دور درب یخچال که واشر نیز نامیده می‌شود، یک مهروموم محافظ است که هوای سرد را داخل و هوای گرم را خارج از یخچال نگه می‌دارد. اگر این درزگیر ترک خورده یا آسیب دیده باشد، هوای گرم می‌تواند به داخل فریزر نفوذ نماید و کمپرسور باید برای سرد نگه داشتن یخچال اضافه‌کاری کند. کمپرسوری که دو برابر بیشتر کار می‌کند، می‌تواند دلیلی برای گرم شدن یخچال باشد. اگر احساس کردید هوای سرد از اطراف قاب درب یخچال خارج می‌شود، احتمالا درزگیر آن نیاز به تعویض دارد.

۸- مشکل در برد الکترونیکی اصلی

برد الکترونیکی اصلی یک قطعه ظریف و الکترونیکی است که باید به وسیله تکنسین مورد بررسی قرار گیرد. خراب شدن این قطعه خیلی رایج نیست و معمولا در مراحل آخر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

خرابی برد الکترونیکی باعث گرم شدن یخچال

۹- تهویه ضعیف

پشت یخچال باید فضای کافی برای تهویه مناسب داشته باشد. اگر هوای تازه نتواند در پشت یخچال جریان یابد، باعث گرم شدن بیش از حد کمپرسور خواهد شد. چرا که اگر از همه طرف فضای کافی برای جریان هوا به یخچال داده نشود، به ‌هیچ‌وجه کارایی لازم را نخواهد داشت. بنابراین از قرار دادن هر گونه مانع یا اشیا در جلو یا بالای یخچال خود اجتناب کنید. این امر می‌تواند مانع خنک شدن کمپرسور و در نتیجه منجر به افزایش دمای داخل یخچال شود. علاوه بر این، وجود آهنرباها و تزئینات زیاد روی یخچال نیز می‌تواند در تغییرات دمایی آن موثر باشد. این تغییرات دما در نهایت منجر به گرم شدن بیش از حد کمپرسور خواهد شد.

علت گرم شدن یخچال و سرد بودن فریزر

اگر متوجه شده‌اید که قسمت فریزر یخچال فریزر شما سرد است، ولی قسمت یخچال گرم است، یخچال شما مشکل پیدا کرده است. باید برای برطرف کردن یخچال خود دست به کار شوید. علت‌های گرم شدن یخچال می‌توانند از قرار زیر باشند:

  • خرابی دمپر: یخچال‌های معمولی بالا پایین که یخچال در قسمت بالا است و فریزر در قسمت پایین یا بالعکس دارای قطعه‌ای به نام دریچه دمپر هستند. این دریچه با باز شدن، هوای سرد فریزر را به داخل یخچال منتقل می‌کنند. 
  • خرابی هیتر اواپراتور: هیتر اواپراتور یا دیفراست وظیفه ذوب کردن برفک‌های اواپراتور را برعهده دارد. در صورتی که این قطعه عمل نکند و برفک روی اوپراتور بماند،‌ سرما به داخل یخچال منتقل نمی‌شود و داخل یخچال سرد می‌ماند.
  • فن اواپراتور: فن اوپراتور با دمیدن هوا از اواپراتور سرما را به محیط یخچال منتقل می‌کند. در صورتی که این فن خراب شده باشد، در نتیجه سرما منتقل نمی‌شود.
  • خرابی سنسور دمای یخچال: سنسور دمای  محیط یخچال را تشخیص می‌دهد و تغییرات آن را به برد اطلاع می‌دهد و در صورتی که دمای آن کاهش پیدا کرده باشد، سرما وارد محیط یخچال می‌شود.

علت گرم بودن بدنه یخچال چیست؟

در صورتی که بدنه یخچال شما داغ می شود و این موضوع باعث نگرانی شما شده است، دلایل آن را براتان می‌گوییم تا دیگر نگران نباشید. ورود گاز سرما زا درون یخچال با تولید گرما همراه است و این گرما را به محیط منتقل می‌کند بنابراین داغ بودن بدنه یخچال طبیعی است حتی گاهی اوقات به دلیل سرد و گرم شدن ناگهانی ممکن است شاهد قطرات آب بر روی بدنه یخچال و یا دیوار نزدیک به یخچال باشید. بهتر است یخچال را در مکانی قرار دهید که امکان رد و بدل هوا وجود داشته باشد.

در صورتی که حجم مواد غذایی که درون یخچال نگهداری می کنید افزایش پیدا کند به موتور یا کمپرسور فشار بیشتری وارد می شود در نتیجه شاهد گرم بودن بدنه یخچال هستیم. همان طور که می دانید گرم شدن موتور به بدنه یخچال منتقل می شود اما لازم است بدانید گاهی اوقات چیدن نامناسب مواد غذایی درون یخچال منجر به کارکرد بیشتر موتور در نتیجه انتقال گرما به بدنه یخچال می شود.

 البته گاهی اوقات دلیل گرم بودن بدنه یخچال فنی می باشد و نیاز است یک فرد متخصص برای بررسی یخچال مراجعه کند اما اگر بخواهید در حد ارتقا سطح آگاهی خود بدانید باید بگوییم گرفتگی لوله های کندانسور می تواند دلیل فنی گرم شدن بدنه یخچال باشد.

 

عنوان با فونت تیتر

​​​​​​​​​​​افتتاح شعبه جدید

افتتاح شعبه جدید

​​شعبه ابادان: به خیابان لین یک اصلی احمد اباد  روبروی فرش پدر انتقال یافت

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید